Sei Ryu Kai Nederland

Het doel van deze website is om het gedachtengoed en de ideëen van Nishioka Tsuneo Shihan (overleden in 2014) te bewaren en deze stijl van Shintō Musō ryū jōdō, en ook de activiteiten van deze organisatie genaamd Sei Ryu Kai te promoten. De Sei Ryu Kai is opgericht door Nishioka Sensei, als stijl binnen het Shintō Musō ryū jōdō, en is gebaseerd op de leeringen van Shimizu Takaji Katsuyashi Shihan.

De naam ‘Sei Ryu Kai’, is afkomstig van de karakters van de naam Shimizu Takaji, en is niet alleen een naam van een organisatie maar staat ook voor een op zichzelf staande stijl binnen Shintō Musō Ryū.

Het hoofddoel van Seiryukai Nederland is de culturele en krijgskunsttraditie van Shintō Musō Ryū Jo te bestuderen alsmede te behouden, in overeenstemming met de ideëen en principes van Nishioka Tsuneo Shihan.

Sei Ryu Kai Nederland komt voort en is gebaseerd op het erfgoed van Nishioka Sensei, enTaisuke Watabe Menkyokaiden and Seiryukai Sandaime Kaicho Shihan (1) maakt deel uit van de Sei Ryu Kai Japan (Hombu dojo) en wordt nu geleid door Watabe Shihan, de directe opvolger van Nishioka Shihan.