Kees Bruggink

Kees Bruggink – Menkyo Kaiden Shintō Musō Ryū Jo, Seiryukai

Kees begon zijn budo training in 1973 in Judo en Karate. In 1984 ontmoette hij Jan Kallenbach Sensei en trainde bij hem tot 1999 Tai-Ki-Kenpo in de ShinBuKen dojo te Amsterdam. Hij ontving in 1994 de Mokuroku licentie Taikikenpo.

Zijn eerste kennismaking met Shintō Musō ryū jōdō was in 1983. In 1994 introduceerde Krieger sensei Nishioka Tsuneo sensei als technisch adviseur binnen de EJF. Nishioka sensei heeft een grote bijdrage gehad binnen de FEJ van Krieger sensei. Bruggink sensei is beïnvloed door de Seiryukai stijl van Nishioka. Vanaf 1994 tot aan het overlijden Nishioka Sensei in 2014 heeft hij jaarlijks Sensei gevolgd daar waar mogelijk was. Daarnaast is Bruggink Sensei vijf maal naar Japan geweest om onderricht te krijgen van Nishioka Sensei en later van Watabe Sensei. De Seiryukai stijl wordt dan ook onderwezen in de Munen Muso dojo in Haarlem.

Bruggink Sensei is een Menkyo Kaiden, van de Seiryukai Japan en verantwoordelijk voor het behoud van deze stijl, samen met zijn vrouw Shomokuroku. Een Menkyo Kaiden is een Shihan.
Deze Menkyo Kaiden, heeft hij onvangen in 2018 van Watabe Shihan, de directe opvolger van Nishioka Shihan. De Menkyo Kaiden Europe heeft hij ontvangen in 2014 van Krieger sensei.

Bruggink Sensei, is daarnaast 5e dan shodo bij de Tokai Shoin Japan, geleid door Saito Isoji Sensei, Shihan.