Kees Bruggink

Kees Bruggink – Menkyo Kaiden Shintō Musō Ryū, Sei Ryu Kai en IJF/EJF Kuden (leraar Europese Jodo Federatie)

Kees begon zijn budo training in 1973 in Judo en Karate. In 1984 ontmoette hij Jan Kallenbach Sensei en trainde bij hem tot 1999 in Tai-Ki-Kenpo in de ShinBuKen dojo in Amsterdam. Hij ontving in 1988 Okuiri en in 1994 mokuroku Tai-Ki-Kenpo van Kallenbach sensei.

Zijn eerste kennismaking met Shintō Musō ryū jōdō was in 1983. In 1984 ontmoette hij Pascal Krieger sensei die sindsdien zijn leraar is. In 1994 introduceerde Krieger sensei Nishioka Tsuneo sensei als technisch adviseur binnen de EJF. Nishioka sensei heeft een belangrijke rol gespeeld in de verdere ontwikkeling van het jōdō zoals dat wordt beoefend binnen de IJF/EJF. Kees is, naast Krieger sensei, ook erg geïnspireerd en beïnvloed door de stijl van Nishioka sensei (Seiryukai) en heeft hem vanaf zijn introductie binnen de EJF in 1994 tot aan zijn overlijden 2014 gevolgd. De stijl van Nishioka speelt dan ook een grote rol in de lessen.

Kees is een officiële leraar (Kuden) binnen de FEJ, daarnaast onderhoudt hij ook zijn
banden met de Sei Ryu Kai organisatie van Japan, waar hij Menkyo Kaiden (Sei Ryu Kai Japan) is. Samen met zijn vrouw (Shomokuroku) draagt hij op dit moment de verantwoordelijkheid voor Sei Ryu Kai Nederland gegeven door Watabe Shihan, de directe opvolger van Nishioka Shihan.

Naast jōdō beoefent Kees sinds 1989 ook Shōdō (kalligrafie) en heeft hij lange tijd Musō Shinden ryū­ iaidō beoefend.